Almelo's weekblad


Ella Boonstra geeft cursus kleding ontwerpen en maken

ALMELO - Ella Boonstra is al 15 jaar bezig met kleding ontwerpen en maken. Haar bekwaamheid heeft ze niet van een onbekende in de modewereld geleerd. Niemand minder dan de broer van Frans Molenaar, de inmiddels overleden Bob Molenaar, leerde haar het vak. Bob leerde op zijn beurt de kneepjes van het vak in modehoofdstad van de wereld, Parijs. Na de opleiding van Molenaar begon ze voor haar zelf. Ella: 'Het ging min of meer vanzelf. Ik kreeg steeds meer vraag om bijzondere kleding te maken. Bijvoorbeeld trouwjurken voor kennissen en vriendinnen. Op een gegeven moment werd het een klein bedrijfje. Na vijftien jaar moest ik er eigenlijk gedwongen mee stoppen. Mijn beide leveranciers die voor mij stoffen en leer uit Frankrijk haalden stopten in hetzelfde jaar. Dat was ook het jaar dat het minder goed ging met de gezondheid van mijn moeder. Ik heb toen besloten om er mee te stoppen.' Na een half jaar pakte Ella de draad weer op. Zoals vijftien jaar geleden ging het ook nu vanzelf. Ella: 'Ik kreeg steeds meer aanvragen of ik mensen iets wilde leren. Dat ben ik toen gaan doen en nu gaat het fantastisch. Er is nog ruimte maar het loopt erg goed.' De cursussen worden op zolder van haar huis aan de Bornsestraat gegeven. De groepen bestaan uit niet meer dan 4 personen. Cursisten zullen merken dat het er gemoedelijk aan toegaat en dat de cursus zeer individueel van karakter is. Er is ruimte voor verschillende niveaus en cursisten krijgen alle vier een naaimachine toegewezen. Het is niet nodig om patronen te leren tekenen. Het gaat volgens Ella om het aanpassen van patronen en kleding. Voor meer info kunt u bellen met Ella Boonstra, tel. 0546-817459.

Gepubliceerd: Vrijdag 7 september 2007